Kontakt Kundeservice tlf. 43 96 03 17

Mandag - Fredag 09.00 - 17.30 Lørdag 10.00 - 14.00

Indkøbskurv

Luk kurv

Cykel Guide

Oplev ekstra god service og større udvalg hos Jupiter Ekstra

Vores passion og lidenskab for cykler er gennemgående i alt, hvad vi foretager os. Hos Jupiter Ekstra er en cykel ikke bare en cykel – det er mere end det. Det er en livsstil. Med kunden i højsædet, bestræber vi os hver dag på at gøre så mange cykelglade danskere ekstra glade. Med et bredt udvalg af de fleste kendte cykelmærker, har vi noget for enhver smag.

For at gøre det lettere for dig at vælge den helt rigtige cykel, opstiller vi her lidt om information om hver type af cykel, omend det er en racer-, city-, klassisk-, MTB- eller el-cykel, der er det perfekte valg til dig!

Hvorfor vælge en racercykel?

Racercyklen er velegnet til at køre langt og hurtigt på – helst på asfalt vej. Den er bygget af lette komponenter og vejer derfor ofte under 10 kg. Den har et stift stel, smalle dæk og gerne mellem 10-20 gear, hvilket mindsker både friktion og kontakt med underlaget og muliggør meget høj fart. Cyklen kræver en normal vedligeholdelse som kan ordnes egenhændigt eller hos en almindelig cykelsmed/forhandler Det buede styr lægger op til en foroverbøjet kørestilling, hvilket også minimerer vindmodstanden. Det er også muligt at sidde i andre stillinger og det gør at længere ture bliver mere behagelige. Cyklen er ofte uden alt for meget ekstraudstyr, da det holder vægten i bund og farten i top.

Mærker: Cannondale, Bianchi, Cube & Pinarello

Hvorfor vælge en mountainbike/MTB?

Mountainbiken var oprindeligt tiltænkt til sport og terrænkørsel i naturen, men er i dag også en populær hverdags-og tur cykel. Cyklens primære kendetegn er dens stærke og solide bygning. Den har et lille, kraftigt og lavt stel, brede dæk, et lige styr og er oftest med udvendige gear. Det gør den også ofte tungere end den almindelige klassiske cykel eller citybiken. Mountainbiken kan fås hardtail, med stift stel og affjedrende forgaffel. Eller med full-suspension, hvor både for-og baghjul er fuldt affjedrede. Jo mere affjedret cyklen er, jo bedre vejgreb har den, hvilket gør cyklen nemmere at styre i ujævnt terræn. Grundet mountainbikens udvendige gear, kræver den ofte lidt mere vedligeholdelse end andre cykler, hvilket kan ordnes egenhændigt eller hos en almindelig cykelsmed/forhandler. Mountainbikes er velegnede både til sport, til ferien og til den daglige transport.

Mærker: Kildemoes, Cannondale, Cube & Raam

Hvorfor vælge en citybike?

Citybikes er en overordnet betegnelse for en række cykler, der er velegnede til kørsel i et bymiljø. Det er en cykel med mange anvendelsesmuligheder; blandt andet at komme hurtigt fra A til B, til længere hyggeture eller til transport af børn (efter montering af børnesæde) og til transport af mindre indkøbsvarer. Den har en typisk dæk størrelse på 32-40 mm og kan fås med både indvendige og udvendige gear. Cyklen kræver en normal vedligeholdelse som kan ordnes egenhændigt eller hos en almindelig cykelsmed/forhandler. Modellerne med indvendige gear, har ofte 3-8 gear, mens udvendige gear sælges med flere gear, oftest går under betegnelsen ”hybrid-cykel”. Citybiken har beskyttende skærme ved dækkende, hvorimod sportscykler oftest har smallere dæk og ingen skærme.

Mærker: Centurion, Kildemoes, HFC, Cannondale, Everton, Cube, Von Backhaus, Jupiter Ekstra, Bianchi, MBK & Raleigh.

Hvorfor vælge en retro/klassisk cykel?

Den klassiske cykel er velegnet til by- og asfaltkørsel. Det er den mest populære by cykel, måske på grund af det tidsløse og velkendte design. Derfor går den også under navnet bedstemor/bedstefar cyklen. Cyklen kendetegnes ved dens komfortable udstyr; affjedrende saddel, hånd/fod bremse, lukket kædeskærm, frakkeskåner og forholdsvis brede dæk og skærme. Gearene kan er oftest indvendige, men kan også i nogle modeller fås med udvendige. Den er solidt bygget i enten stål eller aluminiums stel, og er funktionelt udstyret oftest med 3 eller 7 gear. Derudover kan den påmonteres børnesæde og kurv. Cyklen kræver en normal vedligeholdelse som kan ordnes egenhændigt eller hos en almindelig cykelsmed/forhandler Cykel stillingen er oprejst, hvilket giver et godt udsyn og overblik, men ikke egner sig til racer kørsel.

Mærker: Kildemoes, Hey, Raleigh, Cannondale, Everton, Von Backhaus & Jupiter Ekstra.

Hvorfor vælge en el-cykel?

Med en el-cykel har du altid medvind! El-cyklen er efterhånden blevet et smart alternativ til den almindelige by- og landevejscykel. Den tilbagelægger gerne distancer på helt op til 40-80 km., og også gerne op ad bakke, uden at rytteren bliver overbelastet. En el-cykel er en cykel hvorpå der er monteret en elektro-motor, med et genopladeligt batteri der holder i flere år. Det er en forholdsvis tung cykel (15-25 kg), og egner sig derfor ikke til racerkørsel. Cyklen kræver en normal vedligeholdelse som kan ordnes egenhændigt eller hos en almindelig cykelsmed/forhandler, dog skal batterier (alt afhængig af typen) udskiftes efter nogle år. Der kan påmonteres lygter, frakkeskåner, børnesæde og cykelkurv.

Mærker: Kildemoes, Cannondale, Everton, Cube, MBK & Raleigh.