filter

Elcykler

Se vores store udvalg af Elcykler! Hos Jupiter Ekstra går vi ekstra meget op i vores Elcykler, og du kan derfor være sikker på at finde en Elcykel til dit behov. Hos Jupiter Ekstra finder du kun de bedste og mest kvalitetsbevidste Elcykel-mærker såsom Gazelle, Kildemoes og Winther.

Hos Jupiter Ekstra mener vi at Elcykler er til alle mennesker. Det er en udbredt misforståelse at Elcykler kun er til svage eller ældre mennesker. Elcyklen sikrer dig at du altid har medvind, og har du langt til arbejde,kan det tit og ofte være hurtigere og nemmere at vælge Elcyklen som sit transportmiddel! Du kan derfor nemt komme fra A til B uden at være helt udmattet når du når frem.

Der findes et hav af Elcykler, og vi har derfor prøvet at lave en lille guide til dig i bunden af siden. Tryk på "Læs mere" for at blive klogere på hvilken cykel der netop passer dig!

Læs mere
Elcykler
118 produkter
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Sorter efter:

Sorter efter
 • Navn
 • Pris
Filter

Vis pr. side:

Vis
 • 16
 • 32
 • 64
 • 100
 • Alle
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Sorter efter:

Sorter efter
 • Navn
 • Pris
Filter

Vis pr. side:

Vis
 • 16
 • 32
 • 64
 • 100
 • Alle

Hvilken Elcykel skal jeg vælge?

Hvilken Elcykel du vælger kommer helt an på hvilket personligt behov du har. Som enhver anden cykel er det en god idé altid at starte med at vurdere, hvor langt du cykler - og måske hvordan dine fremtidige cykelture ser ud. Helt grundlæggende kan du skelne Elcyklen mellem 2 motorer:

Frontmotor

Den traditionelle Elcykel kom oprindeligt med frontmotor, og er også den mest producerede Elcykel idag. Frontmotoren er kendetegnet ved at have en kraftig motor i forhjulet på Elcyklen. En Elcykel med frontmotor er som regelt den sjoveste at køre på, men også den der føles mest unaturlig. Grunden til dette ligger i, at en frontmotor vejer mere end et almindeligt forhjul, og derfor navigerer du ikke lige så let din Elcykel, som en almindelig cykel. Elcykler med frontmotor er noget billigere end cykler med centermotor. Du skal kigge på en Elcykel med frontmotor, hvis du ikke har det store cykelbehov, men blot søger lidt medvind på cykelstien. Se vores store udvalg Elcykler med frontmotor her !

Centermotor

Med tiden kom centermotoren til Elcyklen, og det er idag klart den mest populære løsning. Centermotoren er kendetegnet ved at Elcyklen har en kraftig motor i pedalerne. Dette gør at vægtfordelingen på Elcyklen er centreret, og den derfor føles langt mere naturlig at cykle på - i modsætninger til en Elcykel med frontmotor. Dette betyder dog også, at en centermotor kræver lidt mere af dig som rytter, end en Elcykel med frontmotor. Der findes et hav af centermotorer, og prisen kan varierer meget fra mærke til mærke. Dog er prisen som oftest noget dyrere end en Elcykel med frontmotor. Du skal kigge på en Elcykel med centermotor, hvis du har et stort cykelbehov, og ønsker at få mest muligt ud af dig selv. Se vores udvalg af Elcykler med centermotorer her !

Hvor stort skal mit batteri til min nye Elcykel være?

Mange synes det er svært at lure hvor stort deres batteri til Elcyklen skal være. Det er dog heller ikke altid lige nemt. Hvor langt et batteri kører på en opladning varierer meget fra cykel til cykel og hvilket vejr og miljø man kører i. Der er også markant forskel på strømforbruget fra Elcykler med frontmotor og centermotor. Det er ikke unormalt at et Elcykel-batteri kører 20-30% mindre på en opladning i de kolde måneder. Helt grundlæggende plejer de fleste mærker at inddele deres batterier i 3 kategorier:

Lille batteri (7Ah - 9Ah)

Disse batterier har typisk 20-50 kilometer på  en opladning.

Mellem batteri (9Ah-12Ah)

Disse batterier har typisk 30-80 kilometer på en opladning.

Stort batteri (13Ah-17Ah)

Disse batterier har typisk 60-140 kilometer på en opladning.

Bemærk at disse mål er vejledende, og der derfor kan være tale om afvigelser fra produkt til produkt. Du kan evt. også prøve at bruge Bosch Kilometer Beregner for at få en fornemmelse af hvor meget vejr og omgivelser har af påvirkning på batteriets kapacitet.

Hvordan opbevarer jeg min Elcykel, og hvor sidder batteriet?

Elcykler skal have lidt mere kærlighed end almindelige cykler. Det er derfor vigtigt at have et halvtag eller en cykelkælder, hvor du kan opbevare din Elcykel. Dette er dog ikke altafgørende, men blot en god ting at have, hvis du vil pleje din Elcykel bedst muligt. Det er dog vigtigt at du husker at tage dit batteri til Elcyklen med ind hver gang. For det første skal du lade dit batteri op hver gang du har brugt din Elcykel. For det andet har et batteri ikke godt af at stå ude - især i vintermånederne tager batteriet skade. Hvor batteriet sidder henne er forskelligt fra mærke og model, men typisk sidder det under bagagebæren og  er beskyttet. Med tiden er tendensen at batterierne bliver integreret i stellet, hvilket gør vægtfordelingen endnu bedre, og derfor cykeloplevelsen mere stabil. Gazelle er blandt de førende mærker indenfor innovativ batteriudvikling til Elcykler, og hollænderne bliver mere og mere populære i Danmark. Du kan se Gazelle Elcyklerne her !

Hvilket overvejelser skal jeg have til min Elcykel?

Hvad er Elcyklen født med?

Elcyklen er som oftest født med en masse udstyr, og dermed køreklar når du køber den. Dog er der nogle overvejelser omkring Elcyklen, man skal tage med inden man køber den.

Afdæmpning

Elcyklen er en tung cykel, og vejer typisk mellem 20-25kg. Kommer du kørende med høj fart, vil du derfor mærke vejen meget tyderligere. Har du derfor problemer med hænder eller ryg, der ikke må udsættes for store belastninger, er afdæmpning helt sikkert noget du vil sætte høj pris på til din Elcykel. Vi plejer at sige, når først du har prøvet en Elcykel med afdæmpning vil ikke være i tvivl. Prøv en Elcykel hos en af vores forhandlere, som du kan finde her !

Siddestilling

Siddestillingen er en kerneforudsætning for køreglæden på en Elcykel. Er man ikke glad for sin position på cyklen, vil man ikke have lige så meget lyst til at hoppe op og bruge den. Det er derfor en af de vigtigste overvejelser, og denne forudsætning gælder derfor for alle cykler!

Hvilket ekstraudstyr skal jeg have?

Elcykler kommer som regelt med meget udstyr såsom forsikringsgodkendt lås, lys og støtteben. Du skal derfor overveje følgende ekstraudstyr, når du køber en Elcykel:

Kurv

Elcykler med afdæmpning kan ikke have en klassisk forkurv, hvorfor man - alt efter ens behov - tilkøber en Klickfix Kurvpakke, som du kan se her !

En ekstra kædelås

Elcykler er dyre cykler, og er derfor noget cykeltyvene går efter. Af den grund, anbefaler vi derfor at man tilkøber en kraftig kædelås ved siden af sin forsikringsgodkendte lås, og dermed altid låser sin Elcykel fast til noget! Du kan evt. prøve at se Abus Catena Kædelås, som er blandt vores mest populære tilvalgslåse! 

Jupiter Ekstra Udstyrspakke

Hos Jupiter Ekstra har vi solgt Elcykler gennem mange år, og vi har med tiden erfaret hvilket udstyr man som oftest har brug for til sin nye Elcykel. Vi har derfor skræddersyet 2 forskellige udstyrspakker til din nye Elcykel, som du kan finde ved at lægge din valgte cykel i kurven!

Hvilke mærker laver Elcykler?

Flere og flere mærker melder sig på banen med Elcykler, og generelt er kvaliteten meget forskellig fra mærke til mærke. Hos Jupiter Ekstra har vi mange års erfaring med Elcykler, og vi udbyder derfor kun de mærker, som har den bedste kvalitet til de skarpeste priser. Mærker som Gazelle, Kildemoes, Winther og Centurion er blot nogle af de mange mærker vi lagerføre. Se vores store udvalg af Elcykler her !

Hvorfor købe din næste Elcykel hos Jupiter Ekstra?

Hos Jupiter Ekstra sætter vi stor pris på vores kunder, og arbejder konstant på at forbedre os fagligt. Vores mekanikere sender vi derfor - op til flere gang årligt - på divers Elcykel kurser, for at opretholde og vedligeholde deres skarpe viden omkring Elcykler. Du kan derfor trygt sætte din lid til vores værksteder, da de fleste har de nyeste Elcykel motor-certifikater. Du kan finde din nærmeste Jupiter Ekstra forhandler her !