filter

Citybikes

Citybikes er kendetegnet ved at være praktisk og smarte til de daglige ture. Hos Jupiter Ekstra har vi altid både billige og dyre citybikes, og dermed kan vi garantere at der er en cykel til smag og behov.

Citybikes kommer i både herre- og damecykler, og er vidt forskellige fra mærke til mærke. Vi har blandt andet citybikes fra Gazelle, Kildemoes, Centurion og mange andre!

Der findes et hav af citybikes, og vi har derfor prøvet at lave en lille guide til dig i bunden af siden. Tryk på "Læs mere" for at blive klogere på hvilken cykel der netop passer dig!

Læs mere
Citybikes
189 produkter
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Sorter efter:

Sorter efter
 • Navn
 • Pris
Filter

Vis pr. side:

Vis
 • 16
 • 32
 • 64
 • 100
 • Alle
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Sorter efter:

Sorter efter
 • Navn
 • Pris
Filter

Vis pr. side:

Vis
 • 16
 • 32
 • 64
 • 100
 • Alle

Hvilken Citybike skal jeg vælge?

Som så mange andre ting, skal du vælge din nye Citybike efter dit behov. Det kan dog være svært at vide hvad man egentlig har brug for, inden man skal ud og købe sin nye citybike. Vi har derfor samlet nogle af de vigtigste spørgsmål sammen, så du kan træffe den helt rigtige beslutning omkring hvilken citybike der er rigtig til dig!

Skal jeg vælge indvendige eller udvendige gear?

Indvendige gear

Indvendige gear vil sige at gearet sidder beskyttet i baghjulet på cyklen. Derfor er indvendige gear også vedligeholdelsesvenlige. De kræver derfor ikke lige så meget pleje, som eksempelvis udvendige gear gør. Dog skal der ind imellem skiftes et gearkabel, som er meget almindeligt. Indvendige gear er også tunge gear, og du kan derfor ikke køre lige så sporty, som eksempelvis en racercykel eller mountainbike. Du skal overveje en citybike med indvendige gear, hvis du har:

- Cykelture på maksimalt 12 kilometer hver vej.
- Ikke har ambitioner om cykelferier
- Søger en vedligeholdelsesvenlig cykel, som er trofast i alt slag vejr!

Udvendige gear

Udvendige gear vil sige at der kommer en udvendig gearskifter, samt en række tandhjul på baghjulet, og dermed er vægten også nedsat. Der vil typisk være op til 20 gear på en cykel med udvendige gear, mens enkelte cykler har helt op til 30 gear. Dog betyder dette også at denne type gear kræver mere vedligeholdelse end cykler med indvendige gear. Denne vedligeholdelses indebærer smørelse og rengøring. I vinterhalvåret skal man være ekstra påpasselig, da salt og sne sviner og slider mere på gearene. Du skal overveje en citybike med udvendige gear, hvis du har:

Cykelture på 10-20 kilometer hver vej.

Ambitioner om længere søndagsture/cykelferier

Ønsker en sporty cykel, og ikke har problemer med vedligeholdelse!

Hvilke bremser er en Citybike født med?

Hvilke bremser du skal gå efter, kommer helt an på hvilket formål cyklen skal bruges til. Grundlæggende findes der 4 forskellige bremser til citybikes, som du kan læse om her:

Fodbremsen

Den velkendte fodbremse er et meget populært valg blandt cyklister. Du kan derfor finde et hav af citybike-modeller, som har en fodbremse. Dog gør fodbremsen køreoplevelsen mindre sporty, men kræver derimod minimal vedligeholdelse. Citybikes med fodbremse kombineres altid med en anden type bremse foran fx fælgbremsen eller rullebremsen!

Fælgbremsen

Fælgbremsen sidder på fælgen, og er en kraftigere bremse end fodbremsen. Fælgbremsen består af gummiklodser, som løbende skal skiftes. Derfor kræver denne bremse mere vedligeholdelse end fodbremsen. Citybikes kan fås med fælgbremser foran og bagpå, men kommer typisk i en kombination med en fodbremse bagi, og en fælgbremse foran.

Rullebremse

Rullebremsen er det mest populære valg blandt cyklisterne for tiden, og er klart den mest solgte bremse til citybikes. Rullebremsen er en anelse tungere end de andre bremser, men til gengæld er den stort set vedligeholdelsesfri. Dog er rullebremsen ikke nær så kraftig som de andre bremser, og bremser cirka lige så kraftigt som fodbremsen.

Skivebremse

Skivebremsen er den kraftigste af alle bremserne. Skivebremsen bliver for det meste forbundet med Mountainbiken, men er begyndt at finde sin vej blandt citybikes. Skivebremsen er mere sporty, og ses på lidt dyrere citybikes. Denne bremse kræver noget vedligeholdelse, men klodserne holdere længere her, end ved fælgbremsen.

Hvor meget udstyr kommer citybikes med?

Generelt er citybikes født med lidt eller intet udstyr. For det meste er de født med fastmonterede skærme, men det er ikke altid tilfældet. Citybikes som er lidt sporty er ikke født med skærme, hvorimod klassiske citybikes kan være født med en masse udstyr såsom lås, skærme, bagagebærer mm. Dette ekstraudstyr skal du overveje til din nye citybike:

Forsikringsgodkendt lås

Det er enormt vigtigt at huske en godkendt lås til sin cykel. Vi anbefaler altid at have en fastmonteret lås, og en mindre kædelås til sin cykel. Se en godkendt fastmonteret lås her!

Kurv

Citybikes er konstrueret lidt anderledes end klassiske cykler, og det er derfor ikke altid man kan garantere om en kurv kan fastmonteres på cyklen. Der kan dog altid monteres en Klickfix Kurv. Du kan se vores Klickfix Kurv-pakke her!

Jupiter Ekstra Udstyrspakke

Vi har årelang erfaring med citybikes, og vi kender derfor det mest basale udstyr vores kunder har behov for. Når du har fundet din nye citybike og lagt den i kurven, kan du vælge en af vores udstyrspakker!

Hvorfor købe din næste Citybike hos Jupiter Ekstra?

Hos Jupiter Ekstra sætter vi stor pris på vores kunder, og vi har derfor kun faglærte mekanikere på vores værksteder, som har stort kendskab til vores mærker! Ved at tilkøbe vores serviceordning sikre du dig at din cykel får den bedst mulige behandling, og øger dens levetid markant. Du kan finde din nærmeste Jupiter Ekstra forhandler her!